Rozdíly mezi omezením, zakázáním a blokováním na Instagramu

Na Instagramu není všechno černobílé, tak se vypořádejte s těžkými šmejdy.

Ovládněte Instagram s maximální kontrolou nad svým soukromím

Zákazy na Instagramu mohou být velmi přísné. Existují mezilehlé možnosti, které se nám mohou hodit, jako je omezení a ticho. V následujícím průvodci nastíníme rozdíly mezi těmito třemi funkcemi.

Dobrý výběr a aplikace vám pomohou ovládat milimetr, který vidíte ve svém kanálu Instagram, díky možnosti segmentovat účty, které vám zobrazují obsah, a mít tak 100% personalizovaný zážitek.

Co je na Instagramu omezeno

Pravdou je, že omezení, zakázání a blokování na Instagramu není totéž. Svým způsobem mohou vypadat podobně, ale každý má své vlastní zvláštnosti a může se doplňovat v závislosti na situaci.

Omezením kontaktu nastavujeme určité hranice mezi účty. Jak napovídá samotné slovo.

Pokud se rozhodnete omezit účet na Instagramu, pravdou je, že vám mohou nadále posílat zprávy, kromě toho, že vám přicházejí ve formě žádostí o zprávy, se kterými budete muset souhlasit. To je ideální, pokud vás někdo hodně obtěžuje a nechcete od něj neustále dostávat zprávy, ale raději je omezíte.

Při připsání na účet se něco podobného stane s přidáváním komentářů. Komentáře, které vám byly zaslány, budou viditelné pouze v případě, že se rozhodnete je ručně schválit. Tím pádem projdou vaším manuálním filtrem. Pokud se tak nerozhodnete, neuvidíte nic z omezených příspěvků na účtu Insta.

Buďte však opatrní, protože pokud se omezíte na účet, neuvidíte, zda jste online nebo zda jste si přečetli zprávy. Ale protože to není zákaz, pokud máte stále přístup ke svým příspěvkům a příběhům na Instagramu.

Je to jako nastavit nějaké hranice, ale bez překážek, což může být v některých případech přechodné řešení.

Kdybych omezil uživatelský účet, věděli by to?

Zpočátku nemusí vědět, že jste jeho účet omezili. I když dokáže odhadnout, jestli jste se ještě nepřihlásili nebo jestli nedostal upozornění na přečtené zprávy.

Jak omezit účet na Instagramu

Chcete-li omezit účet na Instagramu z Androidu, postupujte takto:

  • Zadejte uživatelský profil, který chcete omezit
  • Klikněte na tři tečky v seznamu
  • Nyní klikněte na „Omezit“ > „Omezit účet“
  • Můžete vidět, že se objeví potvrzovací okno, pokud si to chcete dvakrát rozmyslet, ale když tak učiníte, bude tento účet omezen. Toto omezení však můžete kdykoli odstranit.

    Kroky k omezení účtu Instagram

    Takto můžete omezit účet na Instagramu

    Jak odstranit omezení účtu

    Pokud jej chcete ponechat tak, jak je, a odstranit omezení, proveďte následující:

  • Zadejte uživatelský profil, který jste omezili
  • Klikněte na tři tečky v seznamu
  • Nyní klikněte na „Zrušit omezení“
  • Pokud vše půjde dobře, zobrazí vám na obrazovce účet bez omezení a vše se vrátí do normálu.

    Co je na Instagramu ztlumeno

    Pokud vám stačí Umlčení instagramových kontaktů, pak není třeba omezovat, natož blokovat.

    Pravdou je, že díky možnosti ztlumit druhý účet můžete vidět vše, co zveřejníte a okomentujete. Osoba, kterou nevidíš, jsi ty. Řekněme, že účelem deaktivace účtu je zabránit zobrazování jeho příspěvků nebo příběhů.

    Je to jako když vás někdo obtěžuje a vy nechcete nic vědět o tom, co zveřejňuje, ale nemusíte ho blokovat. Protože když ho zablokujete, uvědomí si to a tímto způsobem je to jen vaše. Takže pokud se vám to s někým stalo, tak je to pro vás ta správná volba.

    Jak deaktivovat účet na Instagramu

    Následuj tyto kroky:

  • Zadejte uživatelský profil, který chcete deaktivovat
  • Klikněte na tlačítko “Další”.
  • Klepněte na Ztlumit
  • Vyberte, zda chcete ignorovat příspěvky nebo příběhy
  • Kroky k umlčení účtu Instagram

    Kroky k deaktivaci účtu na Instagramu

    Když někoho ztlumíte na Instagramu, všimne si toho?

    Pokud si kontakt, který jste ztlumili, všimne, že jste nikdy neinteragovali s jeho příspěvky, může si uvědomit, že jste ho ignorovali. Ale nikdy to nemůžete vědět jistě.

    Jak znovu aktivovat účet

    Pokud chcete situaci zvrátit, protože toho litujete a přesto chcete vidět, co daná osoba publikuje, musíte udělat následující:

  • Zadejte maskovaný uživatelský profil
  • Klikněte na tlačítko “Další”.
  • Klepněte na Ztlumit
  • Zakázat “Ignorovat zprávy nebo příběhy”
  • Stačí vypnout klíče a jít. Můžete to tedy ponechat ve výchozím nastavení a znovu objevovat vše, co člověk zveřejní.

    Co je zákaz na Instagramu

    Zablokováním kontaktu na Instagramu začnete říkat všem ne. To znamená, že nebudou moci zobrazit vaše příspěvky nebo příběhy. Nebudou vám také moci posílat zprávy nebo komentáře nebo zjistit, zda jste online.

    Samozřejmě mějte na paměti, že zákazy fungují oběma způsoby. Pokud zablokujete kontakt, nebudete moci chatovat.

    Na rozdíl od Twitteru vás Instagram neupozorní, pokud budete zablokováni. Ale to je zřejmé, protože pokud vás daná osoba hledá, uvidí, že váš účet je pryč.

    Ve skutečnosti je zákaz tak silný, že se nahrávají i odeslané lajky a komentáře. A buďte opatrní, protože i když účet odblokujete, toto vše se nevrátí. Než někoho zablokujete, měli byste si to dobře rozmyslet.

    Jak zablokovat účet na Instagramu

    Na tomto odkazu můžete vidět kroky k zablokování účtu na Instagramu. Jednoduché a dobře detailní. V zásadě potřebujete:

    • Zadejte profil účtu, který chcete zablokovat.
    • Klikněte na tři tečky, které najdete v pravém horním rohu.
    • Klikněte na “Blokovat”.

    Jak otevřít účet na Instagramu

    Pokud toho litujete a chcete situaci zvrátit, jednoduše se vraťte na profil osoby, kterou jste zablokovali, a klikněte na „Odblokovat“. Můžete tedy začít od nuly.

    V těchto případech je vhodné účty na Instagramu zablokovat, omezit a umlčet

    Pokud vás někdo obtěžuje a vy nechcete vidět nic z toho, co říká, co byste měli udělat, je mlčet. Tímto způsobem se na časové ose nic neobjeví. Samozřejmě budete v pořádku, protože si toho ani nevšimnou, zatímco se zákazem budou vědět, když uvidí, že váš účet je pryč.

    Možnost omezení je skvělá, pokud vás někdo obtěžuje a zveřejní komentář, který byste raději viděli, než abyste ho přímo zveřejnili. Tímto způsobem váš filtr projde předem. Je to jako před-ban.

    Během bloku je to, když o někom nechcete nic vědět, ať už proto, že vám to vadí, nebo protože je to váš bývalý. Také se vám líbí myšlenka, že ví, že jste ho zablokovali, protože už nebude moci vidět váš účet.

    Jedním kliknutím jsou k dispozici tři možnosti. Vyberte si tu, která se vám líbí, a užijte si zdravější formu sociální sítě.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *